Cock RingWeb HostingSpell Check

Conectarea la ceilalti prin re-conectarea la sine

Conectarea la ceilalti prin re-conectarea la sine

0
Conectarea la ceilalti prin re-conectarea la sine

Atunci cand gandurile sunt coplesitoare aducand preocupari despre sine – despre performanta sau satisfactia proprie, despre esecul rezultatelor scontate sau al imaginii personale (in general o frica de neimplinire fie ea mai mica sau mai mare), oamenii intra de cele mai multe ori in modul “retragere” in sine, producandu-se astfel deconectarea de sine si separarea de ceilalti.

Odata cu aparitia fricii, se reduce puterea conexiunii la sine si la forma de expresie primordiala caracterizata de “a fi in relatie”. Nu mai suntem conectati, nu ne mai simtim puternici – apare senzatia de vulnerabilitat si dorinta de auto-protectie. Astfel, intram in modulul de aparare (de cele mai multe ori agresiva cu sine si cu ceilalti). Ne indepartam si mai mult de cei din jur, pierzand din vedere insasi posibilitatea de a solutiona orice preocupare am avea in momentul respectiv si ramanem blocati in “problema”.

 

Daca ti se intampla si tie, este firesc sa te intrebi “Ce pot face pentru a ma simti mai bine si a fi dispus/a sa ma reconectez la ceilalti ?”

 

Iti recomandam cativa pasi simpli:
• OBSERVA ce ti se intampla. ACCEPTA ( multumeste acelor ganduri care sunt sursa nelinistii – nu au alta intentie decat sa te protejeze de ceea ce acum percepi ca fiind periculos! ). DETASEAZA-TE, RENUNTA la ele in mod activ (este o alegere personala asupra caror ganduri iti fixezi atentia). Nu uita de regula de aur: ”ceea ce iti acapareaza atentia isi creste puterea asupra ta” – cu alte cuvinte isi perpetueaza prezenta.

• RELAXEAZA-TE. Corpul si mintea lucreaza in unitate: prin actiunile corpului se poate influenta mintea si reciproc. RESPIRA profund, lent si usor si in prima faza focalizeaza-te pe insasi procesul de a respira, acest obicei te va face sa inveti sa te conectezi mai usor la adevarata ta natura – usoara si fluida ca respiratia. Alege la ce vrei sa te gandesti, care ar fi benefic pentru tine si incepi sa o faci. Chiar daca devii distras/a (si nimic nu e mai probabil decat sa te distragi usor la inceput ;-) reintoarce-te la tine si la gandul/ imaginea/ sunetul cu care te antrenezi . Spune-ti: TOTUL ESTE IN REGULA sau TOTUL ESTE PERFECT ASA CUM ESTE CHIAR ACUM – pana incepi sa simti perfectiunea acelei imperfectiuni care te preocupa la inceput.

• ANTRENEAZA-TI MINTEA ca sa te sprijine: alege-ti momente de respiro pe parcursul zilei – un loc unde poti privi in departare, la un peisaj natural sau la o imagine care te inspira si incepi sa contempli frumusetea a ceea ce vezi (poate fi si o vrabiuta care ciuguleste firmituri, totul este sa descoperi si sa contempli ce este frumos la ceea ce privesti) .

• DESCHIDE-TI SUFLETUL: CREEAZA-TI propriul spatiu sacru in interiorul tau focalizandu-te o stare anumita, pe care sa o accesezi cat de des este nevoie prin tehnici de meditatie. Sau te poti scufunda intr-o stare de CALM, PACE, INCREDERE, LINISTE prin rugaciune.

• FI IN ARMONIE CU CORPUL TAU. Daca esti o persoana activa, ALEGE acele activitati care iti dau o stare placuta: ia in grija o planta sau un animalut cu care sa poti interactiona des ca sa le ingrijesti. Da-ti voie sa apara GENEROZITATEA. Asfel, incepi sa te apropii de natura ta – IUBIREA si de aici, mai este un pas pana sa iesi in lume si sa o IMPARTASESTI.

• INTRA IN COMUNICARE – nu astepta sa fi intrebat/a ce se intampla. Cere SPRIJIN de la persoanele de incredere –descarca-ti sacul, te vei simti mai bine imediat. Dar nu te opri aici – FA UN EXERCITIU DE IMAGNATIE: daca ar exista o solutie ideala la ”problema ta”, care ar fi aceea si care ar fi primii pasi pentru a o atinge. Apoi, deseneaza-ti O HARTA proprie pe care sa o ai la indemana. Si mai ales: INCEPI chiar acum sa faci primul pas. Consecventa te va ajua sa fianlizezi orice ar fi la un moment dat – cu atat mai apropiat cu cat incepti mai repede si continui mai consecvent.

 

In final, un ultim rand, poate cel mai important: CREDE cu putere! In tine, in natura ta umana, in sorgintea ta divina si in faptul ca fiecare dintre ceialti este tot tu, doar cu alta fata si cunoscandu-I mai bine, te re-cunosti pe tine.
CREDINTA este fundamentul oricarui proces de experimentare a starii de PACE si FERICIRE, asa ca iti dorim multa conectare cu tine si sa fi un nucleu de fericire oriunde mergi.

 

Daca iti doresti sprijinul unui Coach cu experienta, contacteaza-ne si programeaza-te la o sesiune de coaching sau la o conversatie de evaluare gratuita!

 

De asemenea, citeste mai mult despre programul Traiesc viata pe care o iubesc.
Te vei antrena si vei ajunge la un nivel extraordinar de conectare la sine, la ceilalti si la realitatea din jur, castigand in timp acea putere si implinire pe care ti le doresti.

 

Te asteptam!

Comments are closed.